3+1 ÜTŐS ÉRV: EZÉRT JÁR JÓL, HA SZEMÉLYRESZABOTT ÜGYVITELI SZOFTVERT VÁSÁROL

ARRÓL SZÓL AMIRE KITALÁLTA

Semmi sallang: tökéletesen az Ön cégére, folyamataira van szabva, így az az összes problémára a legtökéletesebb megoldást adja. Pontosan és csak annyit tud, amennyire Önnek a leginkább szüksége van

GAZDASÁGOS

Ha egy „gyári” szofvert eszközeit csak félig tudja kihasználni, akkor az azt jelenti, hogy az árának a felét feleslegesen dobta ki az ablakon. Egy személyre szabott szoftver fejlesztési költségének minden fillére hasznosul!  

CÉGÉVEL EGYÜTT FEJLŐDIK

Ahogy nő a vállalkozása, úgy jelennek meg újabb folyamatok. És pontosan így tud változni a szoftver is. Nem tud olyat kitalálni, amire ne lehetne egy tökéletes modult fejleszteni. Erre egy „gyári” megoldás sosem lesz képes!

HomeOffice server - covid19

+1 MIÉRT PONT MOST?

Sok vállalkozás lépett most a fékre a koronavírus  járvány okozta válság miatt. Ám aki most okosan lavíroz, azt tudja, hogy itt az idő, hogy költséghatékonyan ugorjon szintet. Ahogy a régi tözsdei mondás tartja: amikor rosszul megy másnak akkor kell vásásrolni!

Kezdjen feljesztésbe most, és mire vége a válságnak, Önnek behozhatatlan előnye lesz versenytársaihoz képest!

WHY ALPACODE SYSTEM

Az ALPACODE SYSTEM egy senior fejlesztőkből álló junior cég.  2019-ben alapította meg ügyvezetőnk Pócsi Kornél sokévnyi, különböző IT területeken (project managertől a senior fejlesztőig) eltöltött alkalmazotti lét után. Az Alpacode System nem STARTUP, nem célja új technológiákat kifejleszteni, inkább a beváltakból építkezik. A mi célunk, hogy az eddig megszerzett sok évtizedes professzionális programozói tudásunkkal a KKV szektornak nyújtsunk egyedi, gyors és korrekt árazású fejlesztői szolgáltatást.

Szoftver fejlesztést vállalunk

MIT VÁLLALUNK?

Mi elsősorban internet-alapú (online) ügyviteli /marketing alkalmazások fejlesztéséhez keresünk megbízókat . Ez lehet böngészős és/vagy mobil aplikáció is akár Androidra akár iOS-re.

Fejlesztőink 6 különböző nyelven programoznak, így biztosan a megoldáshoz szükséges legmegfelelőbb platformot tudjuk ajánlani. Specialitásaink közé tartozik az OCR technológia, arcfelismerés, rendszám felismerés, képmanipuláció. Emellett vállalunk – leginkább a saját projectjeinkkel összefüggésben – adat migrációt, oktatást is.

Vállalunk marketing szemléletű webes megoldások fejlesztését is: weblapkészítést, szövegírás, SEO, de akár webáruház építést is (WP+WC)

nem vállalunk játék fejlesztést

MIT NEM VÁLLALUNK?

„Úgy gondoljuk, egy induló vállalkozás számára ez a nehezebb kérdés, hiszen elég sokféle project van a hátunk mögött a korábbi életünkből, így szinte mindennel foglalkoztunk már. Ha mégis ki kell emeln,i akkor három területet emelnénk ki:

  • nem vállalunk játék fejlesztést
  • nem vállalunk desktop/LAN alkalmazás fejlesztést
  • nem vállalunk idegen egyedi alkalmazások továbbfejlesztését, ha nincs hozzá megfelelő dokumentáció

Aktuális ajánlatunk: HOME OFFICE SERVER

teljeskörű LowBudget IT szolgáltatás a HomeOffice-ba szorult KKV-knak Linux alapon már 13.200 Ft + Áfa / hó / felhasználó ártól*

Home office server ajánlat

HOGYAN NÉZNEK KI A FOLYAMATOK AZ ALPACODE-NÁL?

A folyamat egy telefonhívással kezdődik és egy laza, személyes ismerkedéssel folytatódik az irodánkban vagy valahol a városban (ha Önnek úgy kényelmesebb) ahol oldottan tudunk beszélgetni. Ezen beszélgetés során nagyjából kiderül, hogy Ön mit szeretne, azt mi el tudjuk-e vállalni, sőt Mi már ott az elmondottak alapján egy nagyságrendi árat is fogunk mondani. Természetesen a találkozón a kávéra a mi vendégünk! Ha ezt követően Ön bólint (nyilván írásban), akkor előszerződünk a rendszerterv és az árajánlat kidolgozására, majd elkezdődik a ELŐKÉSZÍTÉSI SZAKASZ.

Ebben a szakaszban 3 nagy lépés van: először rendszertervet készítünk, ami tartalmazza a felhasználásra kerülő technológiákat, illetve project-tervet, ami pedig heti bontásban mutatja meg, mikor mi történik, hol kell tartani a projectben, van-e csúszás…stb., hogy Ön pontosan átláthassa a teljes fejlesztési folyamatot. A tervezés keretében készül el a végéeges árajánlat  (mi úgy gondoljuk, hogy ez az ár nem térhet el nagyságrendekkel a korábban mondott árnál!) és a megbízási szerződés is.  

A második lépés, hogy Ön eldönti, hogy a megismert adatok alapján átlépünk a FEJLESZTÉSI SZAKASZBA vagy befejeződik a project. Ha nem kéri tőlünk a fejlesztést, akkor a teljes ár 1%-a a munkadíjunk a rendszer- és project-tervre. Ha kéri a fejlesztést, akkor ez a szakasz a teljes project része, így nem kell külön fizetni érte. 

A harmadik lépés, hogy szerződünk. Az aláírás után viszont a fejelsztés csak akkor indul el, amikor megérkezik hozzánk az első részlete a díjnak, ez 10%.

A legnagyobb és a legkevésbé látványos szakasz. Napokra, de akár hetekre is eltünhetünk az Ön szeme elöl, de Ön a project-terv alapján azért nyomonkövetjeti a munkát. Természetesen amennyiben Ön szorosabban szeretné figyelni a folyamatokat, kérhet rendszeres jelentést is szerződés alapján.

Az utolsó szakasz az ÁTADÁS, amikor nem csak a szoftvert veheti birtokba, hanem a hozzá tartozó dokumentációkat is. Az átadott szoftverre a jogszabályi előírásoknak megfelelően 1 év garanciát biztosítunk (kizárólag a működésre azaz nem terjed ki a garancia a szoftver optimalizálására, új feature bevezetésére!)

Kérhet a szoftverrel kapcsolatos támogatást is, mint amilyen az oktatás vagy adatmigráció, de ezek nem részei a szerződésünknek, így egy külön díjért vállaljuk!

HOGY VEHETI FEL A KAPCSOLATOT, HOL VAGYUNK?

ALPACODE SYSTEM KFT

székhely: Budapest, Podmaniczky utca 57
iroda:  Budapest, Október 6. u. 7. IV.em. 407.
ügyfélszolgálat: iroda(kukac)alpacode.hu
adószám: 27104839-2-42
cégjegyzékszám: 01 09 349651

Ha találkozni szeretne velünk telefonos egyeztetés után a belvárosi irodánkba várjuk.Időpont egyeztetés céljából kérjük keresse Pócsi Kornél ügyvezetőt az alábbi elérések egyikén:

vagy

Copyright 2020 – Aplacode System Kft , Web: Szöllősi Tamás